Цього тижня загарбники не пропустили на виїзд до Запоріжжя жодної людини

Читать на русском
Виїзд у бік Запоріжжя надалі заблоковано окупантами. Росіяни тримають у заручниках населення тимчасово захоплених частин Запорізької, Херсонської, Луганської та Донецької областей.
Укрінформ

Виїзд у бік Запоріжжя надалі заблоковано окупантами. Росіяни тримають у заручниках населення тимчасово захоплених частин Запорізької, Херсонської, Луганської та Донецької областей.

Про це в Telegram повідомляє міський голова Мелітополя Іван Федоров.

Рівно місяць тому окупанти заборонили виїзд жителів чотирьох областей через Василівку в сторону Запоріжжя.

«За цей час лише 4 людини із сотень тисяч жителів в окупації змогли пішки дістатися до Запоріжжя. Проте за останній тиждень орки не випустили жодної людини», – зауважив Федоров.

Наразі з затоплених частин Запорізької, Херсонської, Луганської та Донецької областей є два шляхи евакуації в сторону Грузії, Латвії, Естонії та інших європейських країн. Перший – через Бердянськ-Маріуполь-Новоазовськ, другий – через Крим.

Мер наголошує, що окупанти щоразу посилюють фільтрацію на пропускних пунктах. За наявною інформацією, на в’їзді до Криму в усіх пасажирів збирають не тільки відбитки пальців, а і проби ДНК, також на кордоні рф і країн ЄС погрожують перестати випускати чоловіків, інколи безпричинно розвертають людей назад в окупацію.

Нагадаємо, російські військові запровадили «перепустки» для місцевих мешканців, без яких заборонили пересування між тимчасово окупованими населеними пунктами Запорізької області.

Також повідомляли, що російське командування боїться наступу українських військ у Луганській та Запорізькій областях. Адже прорив фронту у тому напрямку зруйнує сухопутний шлях між росією та окупованим Кримом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: