За добу на фронті сталося понад 30 бойових зіткнень – Генштаб

Читать на русском
Окупанти безуспішно намагалися наступати в районі Сіньківки, Білогорівки, Північного, Авдіївки, Мар'їнки, Перемоги.
Фото: Генштаб

Російські війська зосереджують основні зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямах. Протягом доби там сталося понад 30 бойових зіткнень.

Про це повідомляє Генштаб.

Від «денацифікації» України до «збереження росії»: як Кремль змінює цілі повномасштабного вторгненняЯк путін та його оточення змінюють цілі повномасштабного вторгнення в Україну – на інфографіці. Все починалося з демілітаризації та денацифікації, а тепер говорять про збереження росії.

Окрім нічної ракетної атаки, за добу окупанти завдали 49 авіаційних ударів, здійснили близько 50 обстрілів із реактивних систем залпового вогню.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна ситуація без істотних змін.

На Куп'янському напрямку ворог здійснював безуспішні наступальні дії у напрямку Сіньківки.

На Лиманському напрямку ворог здійснив безуспішні наступальні дії у напрямку Білогорівки Луганської області.

На Авдіївському напрямку окупанти безуспішно намагалися наступати в районах Північного та Авдіївки.

На Мар'їнському напрямку ворог проводив наступальні дії у напрямку Мар'їнки та Перемоги Донецької області – успіху не мав.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник продовжує вести оборонні дії, зосереджує основні зусилля на недопущенні просування наших військ.

Авіація Сил оборони за минулу добу завдала 7 ударів по районах зосередження особового складу противника та 4 по зенітно-ракетних комплексах ворога. Підрозділи ракетних військ та артилерії протягом доби вразили пункт управління, 4 райони зосередження особового складу та військової техніки, 2 склади боєприпасів, склад пально-мастильних матеріалів, 23 артилерійські підрозділи на вогневих позиціях, 2 засоби радіоелектронної боротьби та 2 вузли зв'язку противника.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський зазначив, що контрнаступ на півдні зараз просувається не так швидко, як хотілося б, але в якийсь момент події почнуть розвиватися більш стрімко.

Раніше в Міноборони заявили, що операція ЗСУ зі звільнення півдня йде за планом, а «головний удар ще попереду».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: