Посадовцю «Укрнафти» залишили без змін заставу, визначену у справі Сенниченка

Читать на русском
Апеляційна інстанція не побачила підстав для зміни запобіжного заходу колишньому посадовцю Фонду держмайна, який зараз працює в держкомпанії.
РБК-Україна

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду залишила без змін запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 9 млн грн, визначений виконавчому віцепрезиденту з корпоративної стратегії та розвитку ПАТ «Укрнафта» Денису Кудіну. Раніше він обіймав посаду першого заступника голови Фонду державного майна.

Таке рішення 25 березня ухвалила АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд застосував до Кудіна запобіжний захід у вигляді застави розміром 9 млн грн. На нього покладено такі процесуальні обов'язки: прибувати за кожною вимогою; не відлучатися з Києва без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та місця роботи; утримуватися від спілкування з іншими підозрюваними у справі та свідками, а також здати на зберігання закордонні паспорти. На це рішення подали апеляційні скарги.

«Апеляційні скарги залишити без задоволення, а ухвалу слідчого судді Вищого антикорупційного суду від 17.01.2024 – без змін. Ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення, є остаточною й оскарженню в касаційному порядку не підлягає», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, НАБУ і САП заочно повідомили про підозру колишньому голові Фонду держмайна Дмитру Сенниченку у створенні та очолюванні злочинної організації. Окрім нього, запідозрили ще 8 людей. Сенниченка оголосили в розшук.

За версією слідства, ексголова Фонду держмайна Дмитро Сенниченко та інші особи здійснили два епізоди злочинної діяльності. Перший – щодо корупції на «Одеському припортовому заводі» (99,56% акцій належить державі). За даними слідства, на початку 2020 року голова ФДМУ домігся обрання «лояльних» членів наглядової ради ОПЗ, які згодом погодили призначення учасника злочинної організації директором заводу. На схемі заводу за період з травня по грудень 2020 року ОПЗ втратило понад 390 млн грн.

Другий епізод стосувався ОГХК. НАБУ і САП встановили, що у жовтні 2020 року організатор ЗО домігся призначення «лояльного» в.о. директора ОГХК. Той, зі свого боку, на виконання вказівок «зверху» впродовж 2020-2021 років від імені держпідприємства умисно уклав чотири контракти про продаж титановмісної сировини (ільменітового концентрату) із підконтрольною раднику голови ФДМУ чеською компанією за заниженими цінами. Цей товар потім перепродали за ринковими цінами. Як встановило слідство, ільменітовий концентрат поставили підприємствам рф та на територію тимчасово окупованого Криму. Це призвело до заподіяння державі збитків у понад 118 млн грн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: