ВАКС відпустив під заставу другого підозрюваного депутата Сумської облради

Читать на русском
Антикорупційний суд відмовився відправити в слідчий ізолятор депутата обласної ради, який також обіймає посаду головного лікаря.
Володимир Поцелуєвфото: rama.com.ua

Вищий антикорупційний суд відпустив під 1,9 млн грн застави депутата Сумської обласної ради, який одночасно обіймає посаду головного лікаря місцевої лікарні. НАБУ і САП підозрюють його у пропозиції та наданні 100 тисяч доларів неправомірної вигоди голові Сумської міської військової адміністрації Олексію Дрозденку.

Про це повідомляє прес-служба САП.

За інформацією «Слово і діло», йдеться про Володимира Поцелуєва, який очолює комунальне некомерційне підприємство «Клінічна лікарня Святого Пантелеймона» Сумської міської ради. Клопотання щодо нього слухав слідчий суддя ВАКС Володимир Воронько.

«29 березня 2024 року слідчий суддя ВАКС застосував запобіжний захід у вигляді 1,9 млн грн застави до депутата Сумської обласної ради, який одночасно обіймає посаду головного лікаря місцевої лікарні, викритого спільно з іншим місцевим депутатом на пропозиції та наданні 100 тисяч доларів неправомірної вигоди начальнику Сумської міської військової адміністрації», – інформує прокуратура.

У САП додали, що не погоджуються із застосуванням саме такого запобіжного заходу та оскаржать його в суді апеляційної інстанції. В органі додали, що прокурор наполягав на застосуванні до указаного підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення 7 млн грн застави.

Нагадаємо, НАБУ і САП викрили двох депутатів Сумської облради. За версією слідства, депутати Сумської облради пропонували гроші голові Сумської МВА за укрупнення лікарні шляхом приєднання до неї інших медичних установ, а також за призначення одного з депутатів на посаду головного лікаря.

Крім цього, депутати пропонували надавати посадовцю 10-20% від виділеного обсягу бюджетного фінансування новоствореного медзакладу. При передачі першого траншу у розмірі 50 тисяч доларів депутатів затримали «на гарячому».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: