Буданов назвав цілі наступу росії влітку

Читать на русском
Метою майбутнього наступу військ рф влітку може бути цілковите захоплення Донецької та Луганської областей.
Фото: novyny.live

Російські війська розраховують здійснити новий великий наступ у червні цього року. Вони намагатимуться повністю захопити Луганську та Донецьку області.

Про це розповів керівник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов в інтерв'ю Washington Post.

В ОПУ спростували слова Єрмака про літній наступ рф на ХарківПри цьому в Офісі президента підкреслили, що жодних слів про наступ на Харків від Єрмака не лунало.

За його словами, метою росіян є захоплення Донбасу – важливого регіону на сході України, на який окупанти давно претендують.

Також Буданов зазначив, що війська рф надалі зосередяться на листопадових виборах у США та на їх наслідках. Він висловив впевненість, що до інавгурації президента США вони намагатимуться захопити якомога більше територій Донецької та Луганської областей.

До того ж, припустив голова української розвідки, росіяни, ймовірно, сподіваються, що у разі перемоги на президентських виборах у США Дональда Трампа вони зможуть «ратифікувати» свої досягнення на сході України.

Нагадаємо, журналісти видання Financial Times припустили, що війська рф влітку можуть піти в наступ у чотирьох областях і на Харків.

Президент України Володимир Зеленський запевнив, що зараз робиться все можливе для захисту України та заявив, що вже розроблено план нового контрнаступу ЗСУ.

Раніше Кирило Буданов розповів, коли російські війська можуть піти у новий наступ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: