У ЦПД прокоментували вкиди про можливий наступ ворога на Сумщину

Читать на русском
Росія розповсюджує чергову хвилю фейків про можливий початок повномасштабних бойових дій на території Сумської області.
Фото: Getty Images

Росія розповсюджує чергову хвилю фейків про можливий початок повномасштабних бойових дій на території Сумської області.

Про це повідомляє Центр протидії дезінформації у Telegram.

У Буданова відреагували на вкиди про новий наступ росіян на півночі УкраїниВорог навмисно запустив чутки про те, що незабаром розпочне наступ на півночі. Сили оборони уважно відстежують усі дані.

Там зазначили, що окупанти поширюють неправдиву інформацію про нібито підготовку Силами оборони України наступальних дій із Сумщини на територію Курської області росії.

Водночас, ворог намагається вкинути фейки про наступ російських військ на Сумську область.

«Це продовження з боку ворога кампанії «пропаганда страху» на прикордонні регіони України. У такий спосіб росіяни намагаються виправдати свої терористичні удари по населених пунктах Сумщини та посіяти паніку серед мешканців, щоб змусити якомога більше цивільних українців виїхати з прикордонних регіонів України», – зазначено у повідомленні.

У ЦПД також додали, що наразі окупанти не мають ресурсів для наступу на цьому напрямі, і закликали довіряти лише офіційним джерелам інформації.

Нагадаємо, нещодавно російські пропагандисти вигадали нові фейки про нібито настання армії росії на Київ і «вирубування лісів у Білорусі для цього». Але ця інформація не відповідає дійсності.

Також повідомлялося, що російські пропагандисти поширюють у пабліках інформацію про те, що влада України нібито готується до здачі Харкова. Однак такі вкидання є фейковими.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: