Британія переводить свою оборонну промисловість на «військові рейки» – Сунак

Читать на русском
Уряд Британії має намір перевести оборонно-промисловий комплекс країни у воєнний режим, повідомив прем'єр Сунак.
Фото: sundayguardianlive.com

Уряд Великої Британії має намір перевести оборонно-промисловий комплекс країни у воєнний режим.

Про це заявив британський прем'єр Ріші Сунак під час спільної пресконференції з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом, його цитує Reuters.

Поставки озброєння у 2019-2023 роках: топ світових експортерів та імпортерівСША у 2019-2023 роках залишалися найбільшим експортером озброєння у світі. Найбільшим імпортером була Індія, Україна посіла четверте місце.

За його словами, одним із головних пріоритетів країни в оборонній сфері стане виробництво снарядів.

«Ми поставимо оборонну промисловість Великої Британії на «військові рейки». Один із центральних уроків війни в Україні полягає в тому, що нам потрібні глибші запаси боєприпасів, а промисловість повинна мати можливість поповнювати їх швидше», – сказав Сунак.

Він додав, що у зв'язку з цим уряд виділить додатково 10 мільярдів фунтів (приблизно 12,4 млрд доларів США) на виробництво боєприпасів.

Нагадаємо, сьогодні британський прем'єр повідомив про надання Україні найбільшого пакету військової допомоги обсягом півмільярда фунтів стерлінгів. У пакет, серед іншого, увійдуть 60 катерів, понад 400 транспортних засобів та понад 1600 ракет.

Раніше повідомлялося, що Україна та Велика Британія підписали рамкову домовленість про співпрацю у сфері оборонних матеріалів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: