Єврокомісія запропонує санкції щодо суден, які доставляють військову техніку з КНДР до рф

Читать на русском
Єврокомісія пропонує запровадити санкції проти суден, які перевозять північнокорейську військову техніку до росії.
Фото: BBC

Європейська комісія готується ввести санкції проти кораблів, які транспортують військове обладнання з Північної Кореї до росії. Санкції можуть охопити і танкери, що перевозять російську нафту за цінами вище встановлених країнами G7 лімітів.

Про це повідомляє Reuters.

Війна росії проти України: як путіну допомагають інші диктаториБілорусь, Іран та Північна Корея надають найбільшу підтримку росії під час війни проти України. Докладніше – на інфографіці.

Зазначається, що Єврокомісія завершує свою пропозицію щодо 14-го пакету санкцій проти Москви за її вторгнення в Україну.

«Західні держави звинуватили Північну Корею у постачанні зброї, у тому числі балістичних ракет і боєприпасів, росії.

У лютому США заявили, що з вересня Північна Корея поставила понад 10 тисяч контейнерів із боєприпасами та супутніми матеріалами», – пише агентство.

Очікується, що до до списку санкцій буде включено 40 компаній. Серед них – російські, які купують зброю для своєї армії, а також компанії з третіх країн, які продали росії електроніку, напівпровідники та мікросхеми. Такі компанії базуються в Об'єднаних Арабських Еміратах, Киргизстані, Туреччині та Китаї. Зазначається, що вони продають у росію обладнання європейського та американського виробництва.

Цього тижня Єврокомісія проводить неформальні консультації з країнами-членами ЄС, перш ніж подати свою пропозицію на розгляд Ради ЄС.

Нагадаємо, кілька тижнів тому Європейський Союз розпочав підготовку 14-го пакету санкцій проти росії. Його ухвалення очікується навесні.

Цей пакет включатиме каральні заходи проти тих, хто оминає існуючі обмеження. Крім цього, можуть розширити список осіб та організацій, активи яких в ЄС мають бути заморожені.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: