Стало відомо, коли Байден підпише законопроєкт про допомогу Україні

Читать на русском
Байден пообіцяв підписати законопроект про допомогу Україні у середу, щоб можна було розпочати надсилати зброю та обладнання вже цього тижня.
Ілюстративне фотоPAP/EPA

Президент США Джо Байден привітав ухвалення Сенатом законопроєкту із допомогою Україні, Ізраїлю й Тайваню, пообіцявши підписати закон у середу, 24 квітня.

Про це йдеться у заяві Байдена на сайті Білого дому.

Допомога Україні від США: запит Білого дому VS ухвалений Палатою представників законопроєктЩо передбачає законопроєкт про допомогу Україні, ухвалений Палатою представників США, і чим він відрізняється від запиту Білого дому.

«Сьогодні ввечері двопартійна більшість у Сенаті приєдналася до Палати представників, щоби відповісти на поклик історії в цей критичний переламний момент», - наголосив лідер США.

Згідно зі словами Байдена, потреба нагальна: для України, яка стикається з невпинними бомбардуваннями з боку росії; для Ізраїлю, який щойно зіткнувся з безпрецедентними атаками з боку Ірану; для біженців і тих, хто постраждав від конфліктів і стихійних лих у всьому світі, зокрема в Секторі Гази, Судані та Гаїті; і для партнерів, які прагнуть безпеки та стабільності в Індо-Тихоокеанському регіоні.

«Я хочу подякувати лідеру Шумеру, лідеру МакКоннеллу та всім двопартійним законодавцям у Сенаті, які проголосували за цей законопроект. Цей важливий закон зробить нашу країну та світ більш безпечними, оскільки ми підтримуємо наших друзів, які захищаються від терористів, таких як ХАМАС, і тиранів, таких як путін», - додав президент США.

Нагадаємо, щойно Сенат Конгресу США підтримав законопроєкт H.R.815, який передбачає допомогу Україні, а також проєкти закону щодо допомоги Ізраїлю й Тайваню.

Посол України в США Оксана Маркарова висловила думку, що перша частина західної зброї із пакету допомоги США може надійти в Україну до кінця місяця.

А CNN написало про те, що Сполучені Штати наперед перекинули до країн Європи частину озброєння із нового пакету допомоги Україні.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: