У Білорусі заявили, що запобігли ударам дронами з території Литви

Читать на русском
Глава КДБ Білорусі заявив, що з Литви планувалися атаки та удари дронами по цілях у Мінську.
Фото: БелТА

Спецслужби Білорусі нібито запобігли ударам дронів по цілях у Мінську. Безпілотники, за даними КДБ, запустили з території Литви.

Про це заявив голова Комітету державної безпеки (КДБ) Білорусі Іван Тертель, повідомляє білоруський канал БелТа.

Лукашенко на службі у путіна: як змінювалася позиція білоруського диктатора щодо війниЩо Лукашенко говорив про участь Білорусі у війні проти України – на інфографіці. В 2014 році він обіцяв, що Україні з території Білорусі ніхто не загрожуватиме.

«Комітетом державної безпеки у взаємодії з колегами з інших силових структур останнім часом проведено низку гострих чекістських заходів, що дозволили запобігти завданням ударів бойовими дронами з території Литви по об'єктах у Мінську та його передмістях», – заявив він.

За словами Тертеля, «робота в цьому напряму триває».

При цьому він додав, що західні фонди лише у 2024 році нібито виділили понад 60 млн доларів на підривну діяльність проти Мінська, а також різні інформаційні операції.

Крім того, голова КДБ Білорусії заявив, що опозиція планує кібератаки на БілАЕС, критичну інфраструктуру, провокування катастроф на виробництвах та залізниці. Про це написали російські РИА Новости.

Нагадаємо, раніше Олександр Лукашенко заявив, що Білорусь не хоче воювати, але готується до війни. Також повідомлялося, що у Білорусі підготували нову групу диверсантів для війни в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: