Рада провалила голосування за впровадження накопичувальних пенсій

Читать на русском
Парламент провалив у першому читанні законопроєкт про накопичувальне пенсійне забезпечення в Україні.
фото Слово і діло

Верховна рада не змогла ухвалити у першому читанні законопроєкт про впровадження накопичувального пенсійного забезпечення. У залі не вистачило голосів.

Про це повідомив нардеп Ярослав Железняк у четвер, 25 квітня, у Telegram.

У Раді знову пропонують запровадити накопичувальні пенсії: хто і як має брати участь у системіНовий законопроєкт про пенсійну реформу передбачає обов'язкову участь у накопичувальній системі всіх працівників віком до 55 років. Більше – на інфографіці.

«Парламент провалив у першому читанні #9212 про Закон про накопичувальне пенсійне забезпечення. За лише – 214. Відправили субʼєкту ініціативи – 235», – написав він.

При цьому нардеп висловив думку, що поки що для запуску накопичувальної системи пенсій шанси не дуже великі, оскільки «у МВФ є конкретна норма, що будь-які зміни щодо пенсійної системи мають бути узгоджені зі Світовим Банком».

Нагадаємо, про впровадження накопичувальних пенсій в Україні говорять уже давно. Наразі в країні діє змішана пенсійна система, домінує у якій солідарна (накопичувальні пенсії – виключно добровільні).

У грудні 2021 року Кабмін розпочав тестування системи накопичувальних пенсій.

У листопаді 2022 року Верховна рада відклала розгляд законопроєкту щодо запровадження обов'язкового накопичувального рівня пенсійної системи.

Однак у квітні 2023 року у Раді знову запропонували впровадити накопичувальні пенсії. Докладно про те, що представляв черговий законопроект щодо запровадження накопичувального пенсійного забезпечення – на нашій інфографіці.

Також ми писали про те, як зміняться пенсії українців у 2024 році.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: