Антикорупційний суд затвердив угоду з експомічником судді з Одеси

Читать на русском
Антикорупційний суд підтримав укладену угоду зі слідством, на яку пішов колишній помічник одеського судді, а нині адвокат.
фото: usionline.com

Вищий антикорупційний суд визнав винуватим колишнього помічника судді Малиновського районного суду Одеси, адвоката Дениса Манюка у підбуренні до надання 2000 доларів неправомірної вигоди. Йому призначили 4 роки позбавлення волі умовно, оскільки він пішов на угоду про визнання винуватості.

Таке рішення 24 квітня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Затвердити угоду про визнання винуватості від 06.03.2024 в кримінальному провадженні, укладену між прокурором САП та обвинуваченим (Манюком – ред.) за участю захисника. Визнати (Манюка – ред.) винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 4 статті 27, частиною 2 статті 15, частиною 3 статті 369 КК. Призначити (Манюку – ред.) узгоджене сторонами угоди про визнання винуватості основне покарання у виді позбавлення волі на строк 4 роки без конфіскації майна», – йдеться у вироку.

Одночасно суд звільнив Манюка на іспитовий строк у 2 роки. На нього поклали такі обов'язки: періодично з'являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації; повідомляти уповноважений орган пробації про зміну місця проживання, роботи або навчання. Також судді зобов'язали Манюка перерахувати 250 тисяч гривень на потреби Збройних сил України протягом 50 днів.

Нагадаємо, до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури передали справу Манюка. За даними слідства, у листопаді 2023 року адвокат Манюк, який раніше був помічником судді Малинського райсуду Одеси Ніни Мирончук, розповів громадянину України Олегу Михалевичу, який звернувся до нього за юридичною консультацією, про знайомство з суддею, яка розглядатиме адміністративні протоколи щодо нього.

Як повідомив Манюк, він може узгодити з суддею Малинського райсуду Іриною Мазур питання про закриття вказаних справ відносно Михалевича, але за неправомірну вигоду. Адвокат розповів Михалевичу, що тому необхідно передати 1000 доларів неправомірної вигоди за кожен адмінпротокол (загалом їх було три). Пізніше Манюк наполіг на передачі спочатку 2000 доларів за закриття вже двох скерованих до суду протоколів. 20 січня 2024 року Михалевич передав Манюку 2000 доларів, після чого адвокату повідомили про підозру.

Раніше САП скерувала до суду справу судді Кропивницького апеляційного суду.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: