Антикорупційний суд затвердив угоду з екснардепом Поляковим

Читать на русском
Антикорупційний суд підтримав укладену угоду з колишнім членом українського парламенту від фракції Народного фронту.
фото: LIGA.net

Вищий антикорупційний суд затвердив угоду про визнання винуватості, укладену з колишнім народним депутатом Максимом Поляковим. Спеціалізована антикорупційна прокуратура звинувачувала його у незаконному отриманні компенсації за оренду житла в Києві.

Таке вирок 16 квітня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Затвердити угоду про визнання винуватості у кримінальному провадженні, укладену 29.08.2023 між прокурором САП та обвинуваченим (Максимом Поляковим – ред.), зі змінами від 08.11.2023. Визнати винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України», – йдеться в рішенні.

Суд призначив йому покарання у виді позбавлення волі на строк 3 роки з позбавленням права обіймати посади в органах державної влади строком на 1 рік та зі штрафом у розмірі 17 тисяч гривень. Водночас Полякова звільнили від покарання на іспитовий строк у 3 роки. На екснардепа поклали наступні обов'язки: періодично з'являтись для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації; повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи або навчання та не виїжджати за межі України без погодження з уповноваженим органом з питань пробації.

Також з нього стягнули на користь держави процесуальні витрати, пов'язані із залученням експертів, у розмірі 39 354,24 грн.

Вирок не набрав законної сили і може бути оскаржений протягом 30 днів до Апеляційної палати ВАКС.

Нагадаємо, слідством встановлено, що Поляков із кінця 2016 року проживав у власній квартирі у Києві. Попри це він продовжував отримувати компенсацію за нібито сплачувану вартість оренди номера у готелі «Київ». За лютий 2018 року – серпень 2019 року ексдепутат незаконно отримав 367 тис. грн виплат.

Раніше ВАКС призначив до розгляду «бурштинову справу» екснардепів Максима Полякова і Борислава Розенблата.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: