Китай відновив військову активність біля Тайваню

Читать на русском
Згідно з заявою міноборони Тайваню, 22 китайських літаки наблизилися до острова 27 квітня. 12 з них перетнули лінію, яка вважається неофіційним морським кордоном.
Фото: uanews.net

Тайвань повідомив про відновлення військової активності Пекіна поблизу острова в суботу, 27 квітня, коли 12 літаків перетнули серединну лінію Тайванської протоки.

Про це повідомляє Reuters.

Зазначається, що це сталось через день після того, як держсекретар США Ентоні Блінкен завершив візит до Китаю.

Як заявили у Міноборони Тайваню, з 9:30 ранку за місцевим часом було виявлено 22 китайські військові літаки, зокрема винищувачі Су-30, 12 з яких перетнули серединну лінію.

«Колись ця лінія слугувала неофіційним кордоном між двома сторонами, але тепер китайські військово-повітряні сили регулярно її перетинають. Китай заявляє, що не визнає її існування», – пише Reuters.

У оборонному відомстві Тайваню також зазначили, що китайські літаки брали участь у «спільному патрулюванні бойової готовності» з китайськими військовими кораблями, додавши, що тайванські літаки та кораблі відреагували «належним чином», не надаючи інших подробиць.

Міністерство оборони Китаю цю ситуацію не прокоментувало.

Нагадаємо, 24 квітня Сенат США проголосував за виділення фінансування Україні, Ізраїлю й Тайваню. Ця допомога потрібна Тайваню для стримування можливої агресії з боку Китаю.

Як писало агентство Bloomberg у березні, Китай готується до вторгнення на Тайвань до 2027 року.

У січні Тайвань виявив шість повітряних куль Китаю на своїй території.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: