В ISW оцінили, чи вистачить у росіян сил для наступу на Харків

Читать на русском
Росія не має достатніх сил для наступу та захоплення Харкова. Але вони можуть використовувати цю загрозу, щоб розтягнути українські сили на ширшу лінію фронту на сході.
Getty Images

Російська армія не має сил для наступу і захоплення Харкова. Окупанти можуть використовувати загрозу наступу, щоб розтягнути українські сили на ширшу лінію фронту на сході.

Так вважають у Інституті вивчення війни (ISW).

Новий наступ російської армії: що відомо про терміни та цілі окупантівРосійська армія готує новий наступ наприкінці весни – початку літа. Що про це відомо – на інфографіці.

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський заявив, що загроза можливої майбутньої російської наступальної операції на Харків змушує Україну виділяти додаткові сили та техніку для захисту міста. В ISW вважає, що російським військовим не вистачає сил, необхідних захоплення міста.

«Заява Сирського не дає жодних вказівок на неминучість можливої російської наступальної операції проти Харкова, про яку нещодавно попереджали», – зазначили в ISW.

«ISW продовжує вважати, що потенційний майбутній російський наступ з метою захоплення Харкова буде надзвичайно амбітним кроком, який створить серйозні проблеми для російських сил, особливо з урахуванням того, що вони зіткнуться з краще оснащеними українськими військовими після прибуття військової допомоги США... Російські військові , схоже, навчаються на минулих помилках оперативного планування і, можливо, мають намір використати загрозу російського наступу на Харків, щоб розтягнути українські сили на ширшу лінію фронту на сході України перед початком літнього наступу», – йдеться у звіті.

Нагадаємо, головнокомандувач ЗСУ Сирський заявив, що якщо російські війська знову спробують наступати на Харків, місто може стати для них «роковим». Президент Володимир Зеленський запевнив, що Україна робить усе заради захисту міста.

У Центрі протидії дезінформації заявили, що російські пропагандисти розганяють фейки про наступ на Харків та Суми, аби викликати паніку в українців.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: