НАБУ оголосило в розшук підозрюваного у справі Павлоградського хімзаводу

Читать на русском
У Національному бюро винесли постанову про розшук підозрюваного у справі державного заводу і викликати його на допит.

Національне антикорупційне бюро оголосило в розшук і викликало на допит Олександра Стасенка у межах нової справи про збитки державного підприємства «Науково-виробниче об'єднання «Павлоградський хімічний завод».

Відповідна інформація міститься в розшукових обліках Міністерства внутрішніх справи та на сайті НАБУ, повідомляє «Слово і діло».

Датою зникнення Стасенка слідство вважає 9 квітня 2024 року. НАБУ намагається викликати його на допит.

«Повістка про виклик Стасенка Олександра Володимировича. Вам необхідно прибути 30 квітня 2024 року об 10:00 до Національного антикорупційного бюро України для проведення слідчих дій у кримінальному провадженні - допиту як підозрюваного, вручення процесуальних документів», – ідеться в документі.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про нову підозру гендиректору Павлоградського хімзаводу Леоніду Шиману. За версією слідства, у 2015-2016 років гендиректор ПХЗ вступив у змову з бенефіціарним власником приватної компанії Олександром Стасенком. За укладеним з ДП договором, після отримання 40% передплати фірма мала поставити вимірювальні прилади, але попри наявність необхідного товару не робила цього. Через це виконання договору припинили, а у тендері на нового постачальника забезпечили перемогу тієї ж самої компанії. Вона врешті-решт поставила довгоочікувані прилади, але вже за завищеними цінами, що супроводжувалося підробленням документів на митниці та під час тендеру.

Таким чином держпідприємство переплатило за продукцію 2,3 млн грн, а також зазнало додаткових збитків у розмірі 853 тисяч грн у зв'язку з упущеною вигодою. За реалізацію схеми компанія-постачальник перевела під виглядом оплати за агентські послуги 43,5 тисячі євро на закордонний рахунок компанії дружини посадовця ДП, зареєстрованої на Маршаллових Островах.

Раніше ВАКС застосував привід до менеджера Павлоградського хімзаводу.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: