У Нацраді закликали офіційних осіб та організації припинити вести комунікацію через Telegram

Читать на русском
Офіційні особи та державні організації мають припинити будь-яку комунікацію через месенджер Telegram, вважають у Нацраді.
Ольга Герасим'юкФото: gongadzeprize.com.ua

Офіційні особи та державні організації повинні припинити будь-яку комунікацію через месенджер Telegram.

Таку думку висловила голова Національної ради з питань телебачення та радіомовлення Ольга Герасим'юк в ефірі телемарафону.

Регулювання роботи Telegram в Україні: що пропонується у новому законопроєктіУ Раді запропонували врегулювати роботу Telegram та інших подібних платформ в Україні. На інфографіці – що передбачає законопроєкт.

За її словами, держава має переводити офіційну комунікацію в інші месенджери та соціальні платформи.

«Я постійно кажу і повторюю це зараз, що я вважаю, що хоч Telegram і дуже зручна форма комунікації, але офіційні особи та офіційні державні організації мають бути поза Telegram. І треба цю заборону вводити негайно, на мій погляд», – сказала вона.

Голова Нацради додала, що відомство вже працює з ЄС для того, щоб внести Telegram до списку великих цифрових платформ, що підлягають регулюванню.

Нагадаємо, увечері 28 квітня Telegram заблокував українські чат-боти, які збирали дані про розташування військ та об'єктів російських окупантів. У понеділок частину ботів було розблоковано.

Голова парламентського комітету з питань свободи слова Ярослав Юрчишин пов'язав блокування ботів із тиском російської ФСБ на керівництво месенджера. Варто також зазначити, що раніше у Раді зареєстрували законопроєкт про регулювання роботи месенджера.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: