Кількість «п'яних» ДТП зросла від початку року: Білошицький озвучив цифри

Читать на русском
Тенденція до збільшення кількості ДТП через водіння у нетверезому стані зростає, повідомили у патрульній поліції.
Слово і діло

В Україні фіксується безпрецедентно велика кількість ДТП через керування транспортним засобом у нетверезому стані. Наразі таких аварій уже більше, ніж за такий самий період минулого року.

Про це заявив начальник департаменту патрульної поліції України Олексій Білошицький у середу в ефірі телемарафону.

Алкоголь під час війни: чи почали українці більше питиАлкоголь п'ють 77,4 відсотків опитаних українців. Як змінилася культура споживання на фоні війни – на інфографіці.

«На жаль, минулого року в нас був антирекорд... 151 тисяча матеріалів за зафіксованими фактами керування автомобілем у стані алкогольного сп'яніння. Уже за чотири місяці цього року маємо знову безпрецедентну статистику - вже зафіксували майже 50 тисяч випадків керування автомобілем у стані сп'яніння», – розповів він.

За його словами, цього року зафіксовано більше випадків керування автомобілем у нетверезому вигляді, ніж було в такий же період минулого року.

Білошицький нагадав, що зараз розглядається питання законодавчого врегулювання роботи так званих «пунктів тверезості», тобто раптових зупинок автомобіля для перевірки водія щодо сп'яніння.

Нагадаємо, у лютому 2021 року Рада підвищила штрафи для автомобілістів, у тому числі за нетверезе водіння.

Чи стали українці більше пити під час війни, можна дізнатися з інфографіки «Слово і діло».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: