«Робити вигляд, що їх не існує»: у Мінспорту розповіли, як рекомендують реагувати на росіян на Олімпіаді

Читать на русском
Українським спортсменам рекомендують на Олімпіаді не тиснути руку росіянам, не фотографуватися з ними, не стояти поряд, не розмовляти та не давати спільних коментарів.
Reuters

Українським спортсменам, які братимуть участь у літній Олімпіаді, рекомендують не спілкуватися з росіянами та взагалі «вдавати, що їх там не існує».

Про це «Радіо Свобода» розповів виконувач обов'язків міністра молоді та спорту Матвій Бідний.

Зеленський прокоментував ідею Макрона про «олімпійське перемир'я»Президент України Володимир Зеленський не вірить, що росія дотримуватиметься режиму олімпійського перемир'я, запропонованого Макроном.

«Ми намагаємось убезпечити наших спортсменів від провокацій з безпекової точки зору. Ну, це звичайно, не тиснути руку, зрозуміло, не фотографуватися, не стояти поруч, не розмовляти, не давати спільні інтерв’ю, коментарі – фактично не спілкуватися з ними. І, взагалі, бажано робити вигляд, що їх там навіть не існує», – розповів він.

Такі рекомендації, за словами Бідного, було створено, аби українських спортсменів не змогли використати для російських інформаційних спецоперацій. «Ми розуміємо, що під час змагань спортсмен знаходиться у стані ейфорії. І іноді складно проконтролювати себе, складно зрозуміти, що відбувається навколо. І ми маємо бути дуже пильними задля того, щоб запобігти, щоб наші спортсмени були використані для російської пропаганди», – пояснив в.о. міністра.

Нагадаємо, Міжнародний олімпійський комітет допустив російських та білоруських атлетів до Олімпійських ігор-2024. Вони виступатимуть на змаганнях у нейтральному статусі. Водночас, їм заборонили брати участь у церемонії відкриття Ігор.

У Мінспорту назвали безвідповідальним рішення МОК щодо допуску росіян та білорусів на змагання.

Нещодавно було названо суми призових, які Україна виплатить атлетам за медалі Олімпіади-2024.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: