ВАКС стягнув доходи експосадовця поліції від конфіскованих активів

Читать на русском
Антикорупційний суд підтримав позов прокуратури про стягнення в дохід держави активів колишнього посадовця поліції.
Андрій Аносов (справа)фото: Нацполіція

Вищий антикорупційний суд стягнув в дохід держави доходи колишнього заступника директора департаменту превентивної діяльності Національної поліції України Андрія Аносова, отримані ним від конфіскованих у цивільному порядку активів.

Таке рішення 26 квітня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

13 березня прокурор САП звернувся до ВАКС з позовом до Аносова про стягнення в дохід держави доходів від необґрунтованих активів. Як на підставу позову САП посилається на те, що Аносов отримав доходи у вигляді виплачених йому відсотків у загальному розмірі 399 070,06 грн та 314,43 доларів від розміщення на депозитних рахунках в банку ПУМБ грошових коштів у розмірі 2,3 млн грн і 35 481,42 доларів. Ці кошти визнані необґрунтованими активами рішенням ВАКС. Через це прокурор просить визнати необґрунтованими активами зазначені грошові кошти в сумі 399 070,06 грн та 314,43 доларів США та стягнути їх в дохід держави.

«Позов держави в особі САП до (Аносова – ред.) про визнання необґрунтованими активами та стягнення в дохід держави грошових коштів задовольнити. Визнати необґрунтованими активами грошові кошти в сумі 399 070 грн 06 копійок та 314 доларів США 43 центи, що отримані як доходи від розміщення на депозитних рахунках у АТ «Перший український міжнародний банк» грошових коштів, що визнані необґрунтованими активами. Стягнути з (Аносова – ред.) в дохід Державного бюджету України 399 070 грн 06 копійок та 314 доларів США 43 центи», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, САП подала позов про конфіскацію 3,29 млн грн експосадовця Нацполіції Аносова. Як стверджують у САП, детективи НАБУ і прокурори розслідують справу за фактом декларування недостовірної інформації цим ексзаступником начальника департаменту Нацполіції. За версією слідства, посадовець протягом 2020-2021 років набув необґрунтованих активів на загальну суму 3,29 млн грн. Зважаючи на те, що ці активи перевищують його законні доходи, САП заявлено позов з вимогою стягнути їх в дохід держави.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: