У ГУР заявили, що падіння Часового Яру, ймовірно, «питання часу»

Читать на русском
Вадим Скібіцький прогнозує, що не сьогодні і не завтра, але Часів Яр, ймовірно, буде захоплений росіянами. Крім того, він припускає, що рф готується до наступу в районі Харківської та Сумської областей.
Getty Images

Заступник керівника Головного управління розвідки Вадим Скібіцький вважає, що захоплення росіянами Часового Яру є, ймовірно, лише «питанням часу».

Він сказав про це в інтерв'ю The Economist.

Новий наступ російської армії: що відомо про терміни та цілі окупантівРосійська армія готує новий наступ наприкінці весни – початку літа. Що про це відомо – на інфографіці.

Втрата міста дозволить росіянам просунутися до останніх великих міст Донецької області. Ймовірно, це питання часу, коли це місто впаде так само, як Авдіївка: «Не сьогодні і не завтра, звичайно, але все залежить від наших резервів та постачання».

Скібіцький розповів, що російські війська мають наказ «взяти щось» до 9 травня або в крайньому випадку перед візитом володимира путіна до Китаю тижнем пізніше.

Також заступник керівника ГУР припускає, що росія готується до наступу у районі Харківської та Сумської областей. Основний удар буде наприкінці травня чи на початку червня.

В Україні росія тримає 514 тисяч військовослужбовців. Її угруповання на півночі наразі налічує 35 тисяч осіб, але, за словами Скібіцького, його планується розширити до 50-70 тисяч.

Цього, зазначив він, недостатньо для операції із захоплення великого міста, але достатньо для дрібнішого завдання: «Швидка операція з входу та виходу – можливо. А ось операція зі взяття Харкова чи навіть міста Сум – це інший порядок. Росіяни це знають. І ми це знаємо».

У цьому ж інтерв'ю Скібіцький висловив думку, чи зможе Україна перемогти виключно на полі бою.

Нагадаємо, за словами головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського, вище керівництво рф поставило своїм військом завдання захопити Часів Яр до 9 травня. Бої точаться вже фактично на межі міста.

Раніше керівник ГУР Кирило Буданов прогнозував «важку ситуацію» для України із середини травня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: