МЗС звернулось до громадян України у Грузії на тлі масових протестів у Тбілісі

Читать на русском
Міністерство закордонних справ оприлюднило рекомендації для українців у Грузії у зв'язку з протестами проти ухвалення законопроєкту про іноагентів.
Фото: Reuters

Міністерство закордонних справ оприлюднило рекомендації для українців у Грузії у зв'язку з протестами проти ухвалення законопроєкту про «іноагентів».

Заява була опублікована у Facebook-акаунті зовнішньополітичного відомства.

Грузія дрейфує у бік росії: чому в Тбілісі проходять масові вуличні протестиУ Грузії вже кілька тижнів тривають масштабні протести. Причина та реакція світу – на інфографіці.

МЗС радить громадянам України уникати відвідування місць масового скупчення людей у місті, не брати участь у демонстраціях, дотримуватись правил перебування у країні та враховувати повідомлення ЗМІ та місцевих органів.

Якщо ж громадянин України потрапив у надзвичайну ситуацію, то йому радять звертатися на гарячу лінію посольства за номером +995 595 082 288.

Нагадаємо, 1 травня парламент Грузії підтримав у другому читанні скандальний законопроєкт про «іноагенти». Документ передбачає створення реєстру «агентів іноземного впливу», якими стануть некомерційні організації та ЗМІ, понад 20% річного прибутку яких складає закордонне фінансування.

У зв'язку з розглядом законопроєкту у Тбілісі вже кілька тижнів продовжуються акції протесту. Одна з демонстрацій відбулася 1 травня, тоді внаслідок зіткнень із силовиками постраждали щонайменше вісім людей.

Раніше президентка Грузії прокоментувала розгін людей на мітингах та звернулася до МВС.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: