Протести в Грузії: у Тбілісі перед парламентом почалися сутички мітингувальників з поліцією

Читать на русском
У Тбілісі перед будівлею парламенту почалися сутички протестувальників з поліцією, в ході яких силовики застосували сльозогінний газ.
zakordon.rayon.in.ua

У Тбілісі в ніч на понеділок, 29 квітня, сталися сутички між протестувальниками проти закону про іноагентів та силовиками під будівлею грузинського парламенту.

Про це повідомляють місцеві Telegram-канали.

Відомо, що у грузинській столиці поновилися протести проти скандального закону. Тисячі людей вийшли на вулиці Тбілісі і вирушили велетенською колоною до будівлі грузинського парламенту.

Як зазначається, коли протестувальники прийшли до парламенту, то ситуація загострилася. Учасники протесту спробували пройти на сцену, яка була приготована для мітингу правлячої партії у понеділок. Сцену охороняла поліція, тому протестувальники спробували прорвати оточення.

В результаті виникли сутички, в ході яких силовики застосували сльозогінний газ. Також на площу до парламенту приїхала поліцейська машина з водометом, але наразі її не застосовували. Також біля будівлі парламенту помітили спецназ.

Нагадаємо, що у Тбілісі в неділю, 28 квітня, вкотре протестують через скандальний закон про іноагентів, який нещодавно був ухвалений парламентом Грузії у першому читанні. Критики вважають цей документ аналогом російського закону про «іноагентів», який був ухвалений ще 2012 року.

У вівторок ввечері, 16 квітня, спецназ у Тбілісі також почав розганяти протестувальників, застосувавши сльозогінний газ і силу. Серед активістів є постраждалі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: