У Грузії проходить черговий протест через скандальний закон про «іноагентів»

Читать на русском
Сьогодні ввечері в Тбілісі розпочався марш до будівлі парламенту. Протестувальники виступають проти закону про іноагентів.
фото: ТСН

У Тбілісі в неділю, 28 квітня, вкотре протестують через скандальний закон про іноагентів, який нещодавно був ухвалений парламентом Грузії у першому читанні.

Про це повідомляють Ехо Кавказу і Telegram-канал News Georgia.

Сьогодні ввечері в Тбілісі розпочався марш до будівлі парламенту. Протестувальники виступають проти закону про іноагентів.

До протесту, організованого неурядовим сектором та молодіжними рухами, приєдналися представники опозиції, громадські активісти та звичайні громадяни.

«Ми хочемо, щоб Грузія була країною-членом Євросоюзу, зараз у нас є вікно для цього процесу, яке може закритися», – заявила одна із учасниць демонстрації.

Водночас у правлячій партії «Грузинська мрія», яка просуває скандальний законопроєкт, оголосили про підготовку акції протесту у відповідь, яка має відбутися завтра о 20:00 за місцевим часом на проспекті Руставелі у Тбілісі.

У цьому зв'язку громадський активіст Ладо Мачаваріані сказав, що у понеділок противники законопроєкту не будуть виходити на проспект Руставелі.

«Ми не будемо протистояти співвітчизникам, не дамо нікому шансу на провокацію», – заявив він від імені молодіжних груп та студентських рухів.

Нагадаємо, що у Тбілісі вже кілька днів продовжуються протести – громадяни закликають парламент відкликати скандальний законопроєкт про «іноагентів». Критики вважають цей документ аналогом російського закону про «іноагентів», який був ухвалений ще 2012 року.

Також МЗС відреагувало на події у Грузії та заяву прем'єра країни про загрозу «українізації».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: