В аеропорту Кишинева затримали помічника нардепа Мустафи Джемілєва

Читать на русском
Велієва затримали після прильоту в аеропорт Кишинів близько 15 години при проходженні прикордонного контролю для повернення до Києва.
Мустафа Джемілєвфото LIGA.net

Сьогодні, 4 травня, в аеропорту Кишинева молдовські спецслужби затримали Ерола Велієва, який є помічником нардепа Мустафи Джемілєва.

Про це голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров повідомляє у Facebook.

Згідно зі словами Чубарова, Велієва затримали після прильоту в аеропорт Кишинів близько 15 години при проходженні прикордонного контролю для повернення до Києва.

«Наше особливе занепокоєння пов'язане з тим, що Ерол Велієв є помічником народного депутата України Мустафи Джемілєва та одним із багатьох кримських татар, внесених росією до списку терористів, які підлягають арешту. Про ситуацію, що виникла, повідомлено МЗС України, посольство України в Молдові. Меджлісом кримськотатарського народу вживаються інші заходи, спрямовані на захист прав громадянина України Ерола Велієва», - йдеться у повідомленні.

Згодом Чубаров повідомив, що Велієва «відвели в інше приміщення в будівлі Кишинівського аеропорту, де його опитуватимуть (допитуватимуть?) співробітники Служби антитерору».

Пізніше Чубаров повідомив, що силовики звільнили Велієва.

«Причина затримання – оголошення росією Ерола у «національний розшук». Щоправда, до чого тут спецслужби суверенної Молдови, будемо ще з'ясовувати», - додав голова Меджлісу.

Варто зазначити, що в 2018 році ФСБ росії звинувачувала Ерола Велієва у створенні екстремістської групи в Криму.

Нагадаємо, мнулого року президент Володимир Зеленський присвоїв звання Героя України відомому правозахиснику, громадському діячеві, політику та колишньому політв'язню Мустафі Джемілєву.

На інфографіці «Слово і діло» можна побачити, кого з українських політиків та чиновників заочно «заарештовували» росіяни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: