Шольц засміявся, коментуючи позицію щодо постачання Україні Taurus: канцлера розкритикували

Читать на русском
Канцлер Німеччини Олаф Шольц розсміявся, коментуючи, чому він проти постачання ракет Taurus Україні. Це викликало обурення в опозиції.
Getty Images

Канцлер Німеччини Олаф Шольц розсміявся, коментуючи, чому він проти постачання ракет Taurus Україні. Це викликало обурення в опозиції.

Про це повідомляє N-TV.

Taurus для України: як часто Шольц відкидає можливість постачання далекобійних ракетКанцлер Німеччини Олаф Шольц лише цього року щонайменше сім разів заявляв, що не даватиме Україні ракети Taurus.

Як зазначають у повідомленні, минулих вихідних у Люнебурзі Шольц відкинув можливість постачання ракет Taurus для України.

«Звичайно, я довіряю своїм друзям. Але я б не віддавав усім всю зброю», – заявив він.

Коментуючи, він почав сміятися, така поведінка викликала обурення в опозиції. Зокрема, партія «Християнсько-демократичний союз» різко розкритикувала дії Шольца.

«Це абсолютно ганебно, що канцлер хихотить і сміється за рахунок України. Хихикаючий канцлер ображає людей, які борються за своє виживання в Україні, а також за нашу свободу», – наголосив генсек партії Карстен Ліннеманн.

При цьому він запитав Шольца, насправді серйозно той сприймає власні слова на підтримку України.

Нагадаємо, нещодавно Шольц заявив, що робить все можливе, щоб не допустити війни росії та НАТО. Саме цим продиктоване рішення не постачати Україні далекобійні крилаті ракети Taurus.

Тим часом Сполучені Штати сподіваються, що надання Україні ракет ATACMS дальністю дії 300 кілометрів спонукає Німеччину до аналогічного рішення стосовно Taurus.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: