Сі Цзіньпін підтримав ідею оголосити перемир'я на час Олімпіади в Парижі – Макрон

Читать на русском
Лідер КНР Сі Цзіньпін підтримав пропозицію укласти олімпійське перемир'я між рф та Україною на час проведення Ігор-2024, повідомив Макрон.
Фото: AFP

Лідер Китаю Сі Цзіньпін підтримав пропозицію президент Франції Еммануеля Макрона укласти «олімпійське перемир'я» між росією та Україною на час проведення Ігор-2024.

Про це французький лідер заявив за підсумками переговорів із Сі у Парижі, його цитує BFM TV.

Зеленський прокоментував ідею Макрона про «олімпійське перемир'я»Президент України Володимир Зеленський не вірить, що росія дотримуватиметься режиму олімпійського перемир'я, запропонованого Макроном.

Під час пресконференції Макрон подякував главі КНР за його позицію з цього питання.

«Ми разом віримо, що олімпійське перемир'я на всіх театрах воєнних дій може стати можливістю працювати над міцним врегулюванням за повної поваги міжнародного права», – заявив президент Франції.

Макрон також розповів, що під час зустрічі обидва лідери говорили про «одне і те ж саме бажання» – «поважати територіальну цілісність». Президент Франції також привітав китайські «зобов'язання утримуватися від продажу будь-якої зброї» Москві.

«Я сподіваюся, що наше партнерство може призвести до дуже конкретних результатів як у двосторонньому плані, так і для нашого глобального порядку денного», – підсумував Макрон.

Нагадаємо, Олімпійські ігри пройдуть у Парижі з 26 липня до 11 серпня. Макрон заявив, що працює над тим, щоб укласти перемир'я на час паризької Олімпіади між росією та Україною, а також між Ізраїлем та ХАМАС.

Раніше президент Володимир Зеленський виключив можливість досягнення компромісів із російським диктатором путіним, оскільки той не зацікавлений у припиненні війни.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: