У Білому домі порадили путіну вивести війська з України, якщо він боїться ударів західною зброєю

Читать на русском
У Білому домі порадили путіну вивести війська з України, якщо він боїться атак західною зброєю. Також США засудили безрозсудне брязкання росією ядерним арсеналом.
Reuters

Володимиру путіну слід просто вивести свої війська з України, якщо він боїться, що вони будуть атаковані зброєю західного виробництва.

Про це на брифінгу сказав координатор Ради національної безпеки США зі стратегічних комунікацій Джон Кірбі, передає «Голос Америки».

Росія брязкає зброєю: скільки ядерних навчань було проведено за два рокиРосія за останні два роки провела щонайменше десять ядерних навчань. Тричі росіяни тренувалися завдавати ядерного удару у відповідь.

«Якщо путін і російські офіційні особи стурбовані тим, що їхні війська в Україні можуть бути уражені зброєю, яку виготовили в інших державах, – то найлегший спосіб уникнути цього, – це просто, вивести свої війська», – сказав Кірбі.

Він також прокоментував агресивну ядерну риторику росії: реальних кроків для використання ядерної зброї Білий дім, як і Пентагон, не бачить.

«Для лідера великої ядерної держави це просто безрозсудно та безвідповідально брязкати ядерним арсеналом та натякати на його потенційне використання. Очевидно, що ми стежимо за цим зараз і продовжували дуже уважно стежити раніше. Можу вам сказати, що поки що ми нічого не побачили, навіть попри безрозсудну риторику, що змусило б нас змінити нашу позицію стратегічного стримування», – сказав чиновник.

Нагадаємо, вчора росіяни анонсували проведення навчань для відпрацювання застосування тактичної ядерної зброї. У Міноборони заявили, що це пов'язано з «провокаційними заявами та погрозами окремих західних осіб».

Російське МЗС викликало посла Британії через заяву Девіда Кемерона про те, що Україна може бити британською зброєю по об'єктах на території рф. МЗС у відповідь пригрозило, що може відповісти ударами по будь-яких військових об'єктах Британії в Україні та за її межами.

Крім того, МЗС заявило, що росія сприйматиме винищувачі F-16, які будуть передані Україні, як носії ядерної зброї.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: