«Українцям буде важко зрозуміти»: Боррель закликав країни ЄС не приходити на «інавгурацію» путіна

Читать на русском
Жозеп Боррель закликав країни ЄС не відправляти своїх представників на інавгурацію путіна 7 травня. За його словами, українцям та багатьом людям у всьому світі було б дуже важко це зрозуміти.
Фото: AP

Верховний представник Євросоюзу із закордонних справ та політики безпеки Жозеп Боррель закликав членів блоку не відправляти своїх представників на «інавгурацію» володимира путіна.

Його заяву у Брюсселі цитує Agenzia Nova.

Фальсифікація чи «всенародна любов»: президенти яких країн задекларували понад 80% підтримки на виборахУ росії стверджують, що за путіна проголосували більше 87 відсотків виборців. Президенти яких країн вигравали вибори із подібним результатом – на інфографіці.

«Після багатьох обговорень з державами-членами я направив усім їм повідомлення про те, що, на мою думку, правильним буде не брати участі в церемонії. Я вважаю, що більшість держав-членів не братимуть участі. Путін все ще розшукується Міжнародним кримінальним судом», – сказав Боррель.

Він розповів про дискусію з країнами-членами стосовно того, чи варто бути присутнім на «інавгурації» і на якому рівні – послів чи нижче.

«Але для мене позиція була зрозумілою. Українцям та багатьом людям у всьому світі було б дуже важко зрозуміти, як це ми вважаємо путіна відповідальним за війну в Україні… ставимо під сумнів законність виборів, бо вони не були ні вільними, ні чесними, але ми беремо участь у інавгурації. Це було б очевидною суперечністю», — пояснив Боррель.

Він порадив державам-членам ЄС ігнорувати церемонію.

Нагадаємо, незважаючи на це, за інформацією ЗМІ, шість країн Євросоюзу все ж таки відправлять своїх представників на «інавгурацію» путіна.

Раніше Європейський парламент закликав ЄС не визнавати володимира путіна легітимним після закінчення терміну його повноважень 7 травня. Україна також не бачить підстав для визнання його демократично обраним та легітимним.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: