У Міноборони розповіли, яку додаткову винагороду можуть отримати військові

Читать на русском
Наразі для українських військовослужбовців існує шість видів додаткової винагороди, нагадали у Міноборони.
top.today.ua

Для українських військових передбачено шість видів додаткової винагороди – у розмірі 100, 50, 30, 70, 15-30 тисяч та 2350 гривень.

Про це в інтерв'ю Укрінформу розповіла заступниця міністра оборони Наталія Калмикова.

Мобілізація в Україні: головне із ухваленого законопроєктуГоловне з ухваленого закону про мобілізацію – нові обов'язки для чоловіків, право на відстрочку та бронь, обмеження для ухилянтів, мотивація для військових.

Перший вид – виплата додаткової винагороди у розмірі 100 тисяч гривень: її можуть отримати військові, які беруть безпосередню участь у бойових діях, або забезпечують здійснення заходів щодо національної безпеки та оборони, відсічі та стримування збройної агресії, перебуваючи безпосередньо у районах їх ведення.

Також така виплата зберігається для сімей полонених, які зникли безвісти та за час лікування після отримання поранень, травм, контузій.

Винагороду у розмірі 50 тисяч гривень можуть отримати військові, які виконують бойові завдання у складі органу військового управління, штабу угруповання військ чи штабу тактичної групи до пункту управління оперативно-стратегічного угруповання військ. Це можливо і поза районами ведення бойових дій, якщо пункт здійснює оперативне управління військовими частинами та підрозділами, які ведуть бойові дії.

Третій вид виплат – 30 тисяч: виплачується військовим, які виконують бойові чи спеціальні завдання відповідно до бойових наказів.

Четвертий вид – додаткові 70 тисяч гривень для військових, які перебувають безпосередньо на лінії зіткнення з ворогом, або виконують бойові чи спеціальні завдання у першому ешелоні оборони чи наступу. Виплата передбачена за кожні 30 днів виконання завдання.

П'ятий вид винагороди – від 15 тис. до 30 тис. гривень інструкторам у навчальних військових частинах, шостий – 2350 гривень для курсантів військових вишів.

Нагадаємо, Міноборони запустило онлайн-калькулятор грошового забезпечення бійців ЗСУ. Військові тепер можуть вирахувати свою зарплату самостійно.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: