Суд обрав запобіжний захід запорізькому митрополиту УПЦ МП Луці

Читать на русском
Митрополита Луку, голову Запорізької єпархії УПЦ (МП) помістили під нічний домашній арешт.
Фото: Олексій Арунян, Ґрати

Солом'янський районний суд Києва обрав запобіжний захід голові Запорізької та Мелітопольської єпархії УПЦ (МП) Луці (Андрію Коваленку). Його підозрюють у розпалюванні релігійної ворожнечі та підриві національної безпеки на користь рф.

Про це у вівторок, 7 травня, повідомив ТГ-канал Ґрати.

З митрополита УПЦ МП Павла зняли електронний браслетСуд зняв електронний браслет з митрополита УПЦ МП Павла, якого раніше звинуватили у виправданні збройної агресії росії проти України.

Митрополита Луку відправили на 2 місяці під нічний домашній арешт із носінням електронного браслета.

«На суді прокурор повідомив, що, згідно з експертизою, священик розпалював ненависть у 2022 році у дописі в своєму телеграм-каналі Лекарь.zp. Що це за допис, прокурор не уточнив. Прокурор просив відправити священика під цілодобовий домашній арешт. Сам Лука не визнав провини та просив залишити його на волі», – сказано в повідомленні.

Суд ухвалив рішення не про цілодобовий, а про нічний домашній арешт. Луці заборонено залишати житло з 22 години до 6 години ранку, а також:

  • він зобов'язаний прибувати до слідчого, прокурора, слідчого судді та суду за кожною вимогою;
  • не відлучатися за межі міста, в якому він проживає;
  • здати на зберігання свій закордонний паспорт та інші документи;
  • повідомляти про зміну місця роботи та проживання.

Митрополит також повинен утриматися від спілкування зі свідками у кримінальному провадженні, у тому числі з підписниками телеграм-каналу, який він адміністрував.

Нагадаємо, правоохоронці провели обшуки у керівника Запорізької єпархії УПЦ МП митрополита Луки та 1 травня оголосили йому про підозру.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: