Відновлення Київської області: в ОВА озвучили плани на 2024 рік

Читать на русском

У 2024 році в Київській області планують відновити 106 об'єктів на суму майже 4 млрд гривень.
koda.gov.ua

Влада Київщини цього року продовжить відновлювати зруйновані та пошкоджені внаслідок російської агресії об'єкти. Зокрема, будуть здані та введені в експлуатацію перші об'єкти відновлені за рахунок UNITED24 та Фонду ліквідації наслідків.

Про плани відновлення Київщини розповів начальник КОВА Руслан Кравченко на своїй сторінці у Facebook.

Післявоєнне відновлення України: які країни взяли шефство над містами та областямиМайже три десятки країн виявили інтерес до відновлення українських міст та областей. Хто погодився взяти шефство і над яким регіоном – на інфографіці.

За його словами, у 2024 році за рахунок фандрейзингової платформи UNITED24 та Фонду ліквідації наслідків збройної агресії в області планують відновити 106 об'єктів на суму понад 3 млрд 898 млн гривень.

Зокрема, зроблять капітальний ремонт або реконструкцію 18 багатоповерхівок, п'яти шкіл та одного стадіону.

За рахунок UNITED24 відновлять 22 об'єкти на суму понад 758 млн грн (капітальні ремонти та реконструкція). А Фондом ліквідації наслідків збройної агресії – 84 об'єкти на суму понад 3 млрд 140 млн грн (капітальні ремонти, реконструкція, нове будівництво).

Крім того, за допомогою обласної програми будівництва споруд цивільного захисту планують відремонтувати 18 об'єктів на суму понад 170,3 млн. грн. Також за допомогою обласної програми відновлення житла в області збудують 92 нових будинки на 436 млн грн.

Нагадаємо, Україна незабаром підпише угоду з Італією щодо відновлення Одеси. Раніше Олександр Кубраков повідомив про створення плану відновлення енергосистеми Харкова та області.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: