ВАКС порушив питання опіки обвинуваченого мера Рені

Читать на русском
Антикорупційний суд підняв питання влаштування дитини Ренійського міського голови, якого визнали винуватим у суді першої інстанції.
фото: News of Reni

Вищий антикорупційний суд підняв питання про влаштування дитини міського голови Рені Одеської області Ігоря Плєхова або встановлення над нею опіки, оскільки його визнали винуватим і засудили до 9 років позбавлення волі.

Таке рішення 17 квітня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд визнав винуватим мера Рені Плєхова в одержанні неправомірної вигоди. Його призначили покаранням 9 років колонії. Суд встановив, що Плєхов є батько-одинак і виховує дитину самостійно зі своєю 70-річною матір'ю. Водночас у нього є фіктивний шлюб з матір'ю дитини, яка проживає окремо з іншим чоловіком, від якого має двоє дітей. Тож суд вирішив підняти питання опіки на дитиною Плєхова.

«Порушити перед Службою у справах дітей Ізмаїльської районної державної адміністрації Одеської області питання про влаштування дитини або встановлення над нею опіки. Про вжиті заходи Службі у справах дітей Ізмаїльської районної державної адміністрації повідомити Вищий антикорупційний суд невідкладно після застосування відповідних заходів. Про вжиті Службою у справах дітей Ізмаїльської районної державної адміністрації Одеської області заходи повідомити засудженого (Плєхова – ред.)», – ідеться в рішенні.

Нагадаємо, ВАКС призначив до розгляду по суті цю справу. За версією обвинувачення, депутат Ренійської міськради Іван Пойдолов, який одночасно обіймає посаду голови постійної комісії, що займається, зокрема, земельними питаннями, діючи за попередньою змовою з міським головою Ігорем Плеховим отримав частину неправомірної вигоди в сумі 50 тис. дол. від громадянина за забезпечення передання йому в оренду земельної ділянки комунальної власності площею близько 2,5 га. Загальна сума неправомірної вигоди, про надання якої прохали посадовці, становила 100 тис. дол.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: