Британія вишле військового аташе рф та позбавить дипстатусу низку об'єктів нерухомості

Читать на русском
Уряд Великої Британії запровадить низку обмежень проти російських диппредставництв, а також вишле з країни військового аташе.
Фото: PA Wire

Уряд Великої Британії запровадить низку обмежень проти російських диппредставництв, а також вишле з країни військового аташе.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ Джеймс Клеверлі, його цитує Reuters.

У яких країнах Європи викривали російських шпигунів під час великої війниВикриття російських шпигунів у Європі за період повномасштабної війни в Україні – на інфографіці.

Він наголосив, що ці дії є відповіддю на зловмисну діяльність росії на території Британії та Європи.

«Ми вишлемо російського військового аташе, який є неоголошеним офіцером військової розвідки», – заявив міністр.

Британська влада також має намір позбавити дипломатичного статусу деякі пов'язані з росією об'єкти нерухомості у Великій Британії, а також запровадити нові обмеження на російські дипломатичні візи.

Йдеться зокрема про зменшення тривалості часу, протягом якого російські дипломати можуть перебувати на території Британії.

Нагадаємо, нещодавно глава британського МЗС Девід Кемерон заявив, що Київ має право використовувати британську зброю для завдання ударів по цілях на території росії, оскільки армія рф б'є по українській території. Кремль після цього пригрозив ударами по об'єктах Британії.

Раніше прем'єр-міністр Ріші Сунак заявив, що уряд Британії має намір перевести оборонно-промисловий комплекс країни у військовий режим.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: