Коломойському обрали запобіжний захід у справі про вбивство юриста

Читать на русском
Печерський райсуд заарештував олігарха Коломойського, який і так у СІЗО з вересня 2023 року, на два місяці без права внесення застави.
фото: Ґрати

Печерський райсуд Києва 9 травня обрав олігарху Ігорю Коломойському запобіжний захід у справі про організацію замовного вбивства юриста Сергія Карпенка.

Про це повідомляє Суспільне.

Як довго перебувають у СІЗО підозрювані у резонансних кримінальних справахСкільки перебувають у СІЗО підозрювані у резонансних кримінальних злочинах, заарештовані за час війни – на інфографіці.

За рішенням суду Коломойський перебуватиме під вартою мінімум до 7 липня без права внесення застави.

Слідство вважає Коломойського причетним до організації замовного вбивства юриста Сергія Карпенка, директора українсько-американської Консалтингової компанії Фарго у 2003 році у Феодосії (Крим).

Сам олігарх заперечує свою провину.

При цьому бізнесмен з вересня 2023 року перебуває під вартою за підозрою у шахрайстві та легалізації майна.

Нагадаємо, 8 травня Коломойському повідомили про підозру в організації замовного вбивства у 2003 році. За даними слідства, Коломойський, діючи за мотивами особистої помсти, замовив убивство юриста Карпенка.

2 вересня 2023 року Коломойський отримав підозру від СБУ, БЕБ та ОГП у шахрайстві та легалізації коштів. Йшлося про легалізацію у 2013-2020 роках понад півмільярда гривень шляхом виведення їх за кордон через підконтрольні банківські установи.

Пізніше Коломойський отримав підозри ще за трьома статтями Кримінального кодексу.

Наразі олігарх у СІЗО, він залишиться там мінімум до 2 червня 2024 року. Нещодавно суддя зменшив суму застави для Коломойського з 2,4 мільярда гривень до 1,96 мільярда гривень.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: