Іспанія готує для України новий пакет допомоги з танками, БПМ і снарядами – ЗМІ

Читать на русском
Уряд Іспанії має намір передати Україні ще один пакет військової допомоги. Очікується, що Мадрид оголосить про нові поставки до кінця червня.
Фото: wikipedia.org

Уряд Іспанії має намір передати українським військовим ще один пакет військової допомоги. Очікується, що Мадрид оголосить про нові поставки до кінця червня.

Про це повідомляє El Pais.

Допомога Україні чи преміум на Netflix: що обходиться дорожче платникам податків країн-союзників«Слово і діло» підрахувало, скільки один зайнятий громадянин країни-союзника витрачає на допомогу Україні. Ці витрати ми порівняли з місячною вартістю преміум-підписки на Netflix.

За інформацією журналістів, Україна отримає 10 танків Leopard 2 у модифікації A4, броньовані машини піхоти, протитанкову зброю, снаряди для артилерії та машини матеріально-технічного забезпечення.

Крім того, до пакету увійдуть зенітні системи спостереження та станції для захисту від безпілотників. Це озброєння поставлять оборонні компанії Іспанії.

ЗМІ стверджують, що пакет допомоги буде переданий не безпосередньо, а через структури НАТО. Очікується, що Альянс і надалі координуватиме постачання озброєнь, щоб структурувати та оптимізувати процес передачі.

Нагадаємо, нещодавно глава Міноборони Іспанії повідомила, що союзники передали Збройним силам України ракети до систем протиповітряної оборони Patriot.

Також повідомлялося, що уряд Іспанії має намір поставити Збройним силам України ще одну партію танків Leopard 2A4.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: