З осені росія, ймовірно, отримала від КНДР понад 6 тисяч контейнерів з боєприпасами – ЗМІ

Читать на русском
Із вересня 2023 року Північна Корея відправила в росію близько 6700 контейнерів зі снарядами, повідомив міністр оборони Південної Кореї Шин Вон Сік.
Фото: Associated Press

КНДР відправила росії 6700 контейнерів зі снарядами з вересня 2023 року, коли відбулася зустріч російського диктатора володимира путіна з північнокорейським диктатором Кім Чен Ином.

Про це повідомляє агентство Yonhap.

Війна росії проти України: як путіну допомагають інші диктаториБілорусь, Іран та Північна Корея надають найбільшу підтримку росії під час війни проти України. Докладніше – на інфографіці.

«Шин Вон Сік оцінив, що Північна Корея відправила до росії близько 6700 контейнерів після саміту між їхніми лідерами у вересні, що достатньо для розміщення приблизно 3 мільйонів 152-мм артилерійських снарядів або 500 тисяч 122-мм артилерійських снарядів», – йдеться у матеріалі.

Зазначається, що раніше Національна розвідувальна служба Південної Кореї (NIS) повідомляла, що КНДР, ймовірно, постачала до рф зброю, яка була виготовлена у 1970-х роках.

Розвідувальна служба зокрема спирається на фотографії, оприлюднені українською стороною, на яких було видно корейські літери на частинах ракет. За словами експертів, це були, ймовірно, 122-мм снаряди з реактивної системи залпового вогню.

У травні Північна Корея заявила, що з цього року поставить на озброєння армії нову 240-мм реактивну систему залпового вогню, яку, ймовірно, передасть росії для використання у війні проти України.

Також нещодавно стало відомо, що росія в обхід обмежень постачає КНДР нафту.

А у березні повідомлялося, що КНДР призупинила постачання боєприпасів до росії морським шляхом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: