ЗМІ дізналися, як може зрости тариф на електроенергію для українців

Читать на русском
Тарифи на електрику для населення, за інформацією ЗМІ, можуть зрости до 3,96 грн/кВт-год. Зростання може відбутися з червня або липня.
top.today.ua

Тарифи на електроенергію для населення можуть зрости на 50%: зараз українці платять 2,64 грн за кВт-год, а максимальний рівень підвищення, що розглядається, становить близько 4 грн за кВт-год.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на джерела в уряді та на енергетичному ринку.

Тарифи на електрику: скільки в середньому платять європейціНа інфографіці – скільки за електроенергію в середньому платять жителі країн Європи. Українці мають фактично найнижчий тариф.

«Рішення ще немає, але обговорюється стеля на рівні 3,96 грн/кВт-год», – розповів співрозмовник видання.

За даними РБК-Україна, підвищення тарифу на електроенергію може відбутися з 1 червня або з 1 липня – остаточну дату ще не визначено.

Нагадаємо, хвиля масованих російських атак на об'єкти української енергетичної інфраструктури вже завдала збитків на понад мільярд доларів.

У Міністерстві енергетики вже кілька разів заявили, що розглядають питання коригування тарифів для населення. Торішнє підвищення вартості електроенергії дозволило збалансувати енергосистему та провести необхідні ремонти об'єктів.

Нещодавно Кабмін до кінця травня продовжив дію тарифу на електроенергію для населення на рівні 2,64 грн за кіловат.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: