Буданов прогнозує, що росіяни за кілька днів розпочнуть наступ у напрямку Сумщини

Читать на русском
Атаки росіян на Харківщині триватимуть ще кілька днів, прогнозує Буданов. Після окупанти можуть розпочати наступ у напрямку Сумщини.
Фото: Громадське

Керівник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов прогнозує, що наступ російської армії в Харківській області триватиме ще кілька днів, після чого розпочнеться нова атака у напрямку Сумської області.

Він сказав про це The New York Times.

Прогнози стали менш точними: які передбачення Буданова все ще в силіЛегендарні прогнози керівника ГУР Кирила Буданова щодо війни в Україні – що збувається, а що ні.

«Ситуація на межі. Щогодини ця ситуація наближається до критичної», – описав Буданов ситуацію на Харківському напрямку.

За його словами, російські атаки на північному сході спрямовані на виснаження військових резервів України та відволікання військ від бойових дій в інших місцях. «Всі наші сили знаходяться або тут, або в Часовому Яру», – констатував він.

Буданов прогнозує, що українські війська зможуть зміцнити свої позиції та стабілізувати фронт протягом наступних кількох днів. Але він очікує, що росія розпочне нову атаку далі на північ від Харкова, на Сумщину.

Він зазначив, що мета росіян на північному сході – посіяти паніку в регіоні: «Наразі наше завдання – стабілізувати лінію, а потім почати відтісняти їх через кордон». Керівник ГУР додав, що перекидання українських резервів змогло «частково зірвати їхні плани».

Нагадаємо, 13 травня у Генштабі повідомили, що російські війська мали частковий успіх у районі населеного пункту Лук'янці, але просування там було зупинено. На Харківський напрямок було переміщено резерви ЗСУ.

Учора президент Володимир Зеленський заявив, що окупанти активізували свої дії проти двох областей України – Сумської та Чернігівської.

Раніше у ГУР припускали, що росія готується до наступу в районі Харківської та Сумської областей. Основний удар буде наприкінці травня чи на початку червня.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: