Візит Блінкена до Києва: у мережі обговорюють виступ держсекретаря США у столичному барі

Читать на русском

Ентоні Блінкен під час візиту до Києва сходив до бару Бармен Диктат і зіграв на гітарі пісню Rockin in the Free World. Реакція соцмереж – у добірці.
Reuters

Державний секретар США Ентоні Блінкен перебуває у Києві з дводенним візитом. Він уже провів переговори з президентом Володимиром Зеленським та антикорупціонерами, а також виступив у КПІ.

Крім того, політик сходив із міністром закордонних справ Дмитром Кулебою на обід до ресторану Veterano Pizza, а ввечері його помітили в одному зі столичних барів. Разом із місцевим гуртом Блінкен зіграв на гітарі та заспівав пісню Rockin in the Free World.

«Послухайте, я знаю, що зараз дуже тяжкий час. Ваші солдати, ваші громадяни, особливо на північному сході та на Харківщині, надзвичайно страждають. Але вони повинні знати, ви повинні знати: США з вами. Більшість світу з вами», – сказав він перед виступом.

У соцмережах по-різному відреагували на дозвілля Блінкена у Києві, більше – у добірці «Слово і діло».

«На мій погляд, немає нічого поганого, що після роботи люди розважаються. І Блінкен не є винятком. Але якось це так різануло, якось не зайшло. Ми на іншій хвилі. Хотілося б більше розуміння від союзників», – написав Сергій Марченко.

«Якщо вам потрібна ілюстрація до фрази «лютий крінж», то ось вам. Державний секретар США Ентоні Блінкен виконує пісню Rocking to the Free World в одному з київських барів. У той самий час, коли росія атакує Харківщину та інші регіони, і українці просять дати їм хоч кілька систем ППО, щоб там не вмирали люди. Хоч два «Патріота» з понад 50, які має США», – написала Тетяна Висоцька.

«Це була одна пісня. Але важливо розуміти – яка. А це була Rockin in the Free World Ніла Янга. З якою пов'язаний гучний скандал навколо кого? Правильно – Трампа. Ще в 2020 році музикант подавав в суд на Трампа за те, що той використовував на своїх передвиборних мітингах ці треки без його дозволу. Тому Блінкен не упустив можливості штрикнути опонента. Плюс Блінкен для американського ж виборця показав свою крутість – що він співає в воюючому Києві. Та ще й яку пісню – про музикування у вільному світі. Реальність – вона така, багатошарова і далеко не завжди однозначна. Тому впевнений – вибір пісні був не випадковий. А його адресат – за океаном. Де буяє жорстока передвиборча боротьба», – написав Богдан Буткевич.

Нагадаємо, під час виступу перед студентами КПІ Блінкен розкрив деталі майбутньої безпекової угоди між Україною та США.

Він також прокоментував ухвалення нового закону про мобілізацію, назвавши це «складним, але необхідним рішенням».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: