«Важке, але необхідне рішення»: Блінкен висловився про мобілізацію в Україні

Читать на русском
Ухвалення нового комплексного закону про мобілізацію було важким, але необхідним рішенням. Воно дозволить зміцнити оборонні можливості України.
Фото: Chuck Kennedy/Public Domain

Ухвалення нового комплексного закону про мобілізацію було «складним, але необхідним рішенням». Воно дозволить зміцнити оборонні можливості України.

Таку думку висловив держсекретар США Ентоні Блінкен під час виступу перед студентами Київської політехніки.

Мобілізація в Україні: головне із ухваленого законопроєктуГоловне з ухваленого закону про мобілізацію – нові обов'язки для чоловіків, право на відстрочку та бронь, обмеження для ухилянтів, мотивація для військових.

Він підкреслив, що захисники, які тримають оборону протягом більш ніж двох років, потребують ротацій.

«Їм потрібний відпочинок. Мобілізація – це те, що допомагає вам зміцнювати оборону та створювати більшу кількість різних підрозділів та зміцнювати свої рубежі», – наголосив політик.

Блінкен додав, що наразі головне стратегічне завдання України та союзників полягає в тому, щоб забезпечити стійку та постійну стратегічну перевагу, «щоб Україна могла не лише діяти на полі бою сьогодні, а й стримувати та захищатися від майбутніх атак».

Нагадаємо, новий закон про зміну правил мобілізації та військового обліку набуде чинності вже 18 травня.

З 4 травня в Україні скасовано статус «обмежено придатний» для військовозобов'язаних чоловіків. Також повідомлялося, що Рада підвищила штрафи за порушення військового обліку та мобілізації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: