Одній з категорій військовозобов'язаних продовжили бронювання від мобілізації

Читать на русском
Залізничникам продовжили терміни бронювання ще на один місяць. Таке рішення ухвалили у Кабміні.
bukinfo.com.ua

В Україні бронювання від мобілізації продовжили для працівників залізниці. Вони отримали відстрочку ще на місяць.

Відповідну постанову №492 підписав прем'єр-міністр Денис Шмигаль, вона була опублікована на урядовому порталі 3 травня 2024 року.

Мобілізація в Україні: головне із ухваленого законопроєктуГоловне з ухваленого закону про мобілізацію – нові обов'язки для чоловіків, право на відстрочку та бронь, обмеження для ухилянтів, мотивація для військових.

У документі йдеться, що залізничникам продовжили термін бронювання ще на один місяць.

«Установити, що строки дії відстрочок від призову на військову службу під час мобілізації, надані військовозобов'язаним працівникам державних акціонерних товариств, які здійснюють діяльність у сфері залізничного транспорту… які не закінчилися на день прийняття цієї постанови, продовжуються автоматично на один місяць», – йдеться у постанові.

Нагадаємо, Міністерство оборони України оновило список захворювань для визначення придатності до військової служби. Зміни до указу №402 було затверджено 27 квітня. Вони мають кілька категорій, які військовозобов'язаному може привласнити ВВК.

З 4 травня в Україні скасовується статус «обмежено придатний» для військовозобов'язаних чоловіків. Відповідно до закону, для військовозобов'язаних тепер є лише два статуси – «придатний» чи «непридатний». Рішення прийматиметься за підсумками повторного проходження військово-лікарської комісії.

Рада ухвалила у другому читанні законопроєкт про мобілізацію 11 квітня. Ми докладно писали, про що у ньому йдеться.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: