Правила виїзду за кордон можуть змінитися через закон про мобілізацію – ДПСУ

Читать на русском
Кабмін може внести зміни до правил перетину кордону після того, як закон про мобілізацію набуде чинності. Про це повідомили у ДПСУ.
Фото: facebook.com/ДПСУ

Кабінет міністрів може внести зміни до правил перетину кордону після того, як закон про мобілізацію набуде чинності.

Про це повідомив речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко на брифінгу 2 травня.

Мобілізація в Україні: головне із ухваленого законопроєктуГоловне з ухваленого закону про мобілізацію – нові обов'язки для чоловіків, право на відстрочку та бронь, обмеження для ухилянтів, мотивація для військових.

Він припустив, що зміни стосуватимуться тих військовозобов'язаних осіб, які мають відстрочку від призову по мобілізації.

«У законодавстві прописано, що уряд має привести свої нормативні документи відповідно до вимог закону про мобілізацію. Я не можу точно сказати, які вони будуть, кого вони стосуватимуться. Але через те, що до статті 23 закону про мобілізацію та мобілізаційну підготовку було внесено зміни щодо умов відстрочення від призову, то слід очікувати, що певні, хоч і не кардинальні зміни, але можуть бути внесені», – сказав Демченко.

Нагадаємо, 16 квітня 2024 року президент України Володимир Зеленський підписав закон про мобілізацію. Документ набуде чинності 18 травня.

Слід зазначити, що з 23 квітня Україна тимчасово припинила консульське обслуговування чоловіків призовного віку за кордоном. Крім того, Кабмін заборонив видачу за межами України нових паспортів чоловікам віком 18-60 років.

Раніше в МЗС відповіли на найпоширеніші питання щодо обмеження консульських послуг за кордоном.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: