СБУ затримала чоловіка, який здавав окупантам позиції ППО біля Харкова

Читать на русском
СБУ повідомила про підозру жителю Харківської області, який пішов на співпрацю з окупантами та передавав їм координати засобів ППО біля міста.
ssu.gov.ua

СБУ повідомила про підозру жителю Харківської області, який пішов на співпрацю з окупантами та передавав їм координати засобів ППО біля міста.

Про це повідомляє пресцентр СБУ.

Як швидко знаходять коригувальників та виконавців кривавих російських терактівУ МВС підозрюють, що ракетний удар по кафе у селі Гроза міг хтось навести. На інфографіці – як швидко затримували коригувальників найкривавіших ударів рф.

Військова контррозвідка Служби безпеки затримала агента ФСБ на Харківщині. Він готував серію ракетно-бомбових ударів по бойових позиціях Сил оборони, які захищають регіон від нового наступу окупантів.

Як з’ясували правоохоронці, головними цілями ворога були пункти базування радіолокаційних станцій та зенітно-ракетних комплексів ППО. Російський агент намагався встановити і передати їхні координати спецслужбі ворога.

Відомо, що чоловік об’їжджав передмістя обласного центру, де приховано фіксував місця можливої дислокації підрозділів ЗСУ. Втім, Служба безпеки запобігла втіленню ворожих планів і затримала зловмисника. Одночасно з цим було проведено додаткові заходи для убезпечення позицій ЗСУ.

Ворожим поплічником виявився 30-річний мешканець одного із селищ Харківського району. Наприкінці 2023 року він був завербований до агентурного апарату ворожої спецслужби та отримав завдання окрім передачі даних про обʼєкти ППО, мобілізуватись до лав ЗСУ. Та контррозвідники запобігли проникненню ворожого агента до підрозділу армії ще на стадії оформлення.

«На підставі отриманих доказів слідчі Служби безпеки повідомили затриманому про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану)», – додають у дописі.

Наразі зрадник перебуває під вартою. Йому загрожує довічне ув’язнення.

Нагадаємо, у березні Служби безпеки України затримала у Дніпрі агента воєнної розвідки рф, який розвідував місця базування систем протиповітряної оборони та радіолокаційних комплексів.

Також викрили агентку російських спецслужб, яка коригувала повітряні удари армії рф по цивільній інфраструктурі Харкова.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: