Президенти Бразилії та ПАР не братимуть участі у Саміті миру – ЗМІ

Читать на русском
Президент Бразилії не хоче їхати на Саміт миру, оскільки там не буде представлено обидві сторони конфлікту. Лідер ПАР теж не буде присутнім.
Reuters

Президент Бразилії Луїс Інасіу Лула да Сілва відмовився від участі у Саміті миру по Україні, який відбудеться 15-16 червня у Швейцарії.

Про це повідомляє CNN Brasil.

Що відомо про Глобальний саміт миру: цілі та подальші крокиНа Саміт миру до Швейцарії запрошено понад 160 делегацій. Учасники розроблять спільний план на основі формули миру Зеленського, в якому запропонують рф конкретні кроки щодо припинення війни. Деталі – на інфографіці.

Лулу запрошував уряд Швейцарії: зокрема канцлер країни Ігнасіо Кассіс дуже наполягав на присутності президента Бразилії на зустрічі.

Але, за словами бразильських дипломатичних джерел, Лула та міністр закордонних справ Бразилії Мауро Вієйре зустрілися цього тижня і вирішили, що делегацію, яка представлятиме країну на саміті, не очолюватиме президент. Хто ж її очолить – невідомо.

Як пише CNN, у Бразилії дійшли висновку, що «немає сенсу брати участь у саміті, який не представляє обидві сторони конфлікту».

Президент ПАР Сиріл Рамафоса, як повідомляє Daily Maverick з посиланням на його представника, теж не приїде на саміт через «через післявиборчі процеси». Але країна «когось відправить».

Нагадаємо, президент Бразилії відомий своїми суперечливими висловлюваннями щодо війни в Україні. Він заявляв, що «конфлікт» в Україні не має військового рішення, а також, що «ні путін, ні Зеленський» не готові обговорювати мир.

Крім того, минулого року Лула да Сілва побачив «глобальну втому» від війни в Україні.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: