Одужання Фіцо займе щонайменше кілька тижнів – словацький міністр

Читать на русском
Одужання прем'єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо після замаху займе щонайменше кілька тижнів. Він залишається під наглядом лікарів.
Getty Image

Одужання прем'єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо після замаху займе щонайменше кілька тижнів. Він залишається під наглядом лікарів.

Про це повідомив міністр оборони Словаччини Роберт Каліняк.

Випадки вбивства лідерів держав та політичних рухівПрем'єр Словаччини Роберт Фіцо пережив замах. На інфографіці – випадки вбивств лідерів держав та рухів.

За його словами, найближчим часом транспортування прем'єра до Братислави не планують, політик залишається під наглядом лікарів в Банській Бистриці.

«Ми вважаємо, що прем'єр-міністр фізично достатньо сильний, щоб вірити в його швидке одужання, хоча ми можемо розраховувати на це щонайменше через кілька тижнів», – заявив Каліняк.

Міністр також повідомив, що із понеділка він більше не інформуватиме громадськість про стан здоров'я Фіцо, але регулярні заяви публікуватиме лікарня.

Нагадаємо, замах на прем'єра Словаччини Роберта Фіцо було скоєно 15 травня після виїзного засідання уряду у місті Хандлов. Нападник кілька разів вистрілив у політика. У мережі було опубліковано відео замаху.

17 травня стало відомо, що Фіцо переніс другу операцію. Лікарі видалили некротичні тканини, що залишилися від вогнепальних поранень.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: