«Прояв людяності»: у ЄС пояснили, чому допомогли Ірану із супутниковою системою після аварії вертольота Раїсі

Читать на русском
У ЄС заявили, що допомога Ірану із супутниками після катастрофи президентського вертольота не була актом політичної підтримки.
Reuters

Єврокомісар із кризового управління Янез Ленарчич заявив, що активація супутникової системи картографування Copernicus на запит Ірану після катастрофи вертольота президента не була «актом політичної підтримки».

Він написав про це у соцмережі X.

«Надання CopernicusEMS на запит для полегшення пошуково-рятувальної операції не є актом політичної підтримки будь-якого режиму чи установи. Це просто вираз базової людяності», – написав Ленарчич.

Після аварії вертольота, на борту якого був президент Ірану Ібрагім Раїсі, Єврокомісія заявила, що активує супутникову систему картографування для його пошуків. Сьогодні вранці стало відомо, що Раїсі та всі чиновники на борту вертольота загинули.

Глава Європейської ради Шарль Мішель заявив, що блок «висловлює щирі співчуття» у зв'язку із загибеллю президента та міністра закордонних справ Ірану.

Нагадаємо, у грудні Євросоюз ввів санкції проти Ірану за постачання зброї росії для війни проти України, а також за грубе порушення прав людини.

Україна поки що ніяк не реагувала на загибель президента Раїсі – ще у жовтні 2022-го Міністерство закордонних справ офіційно звинуватило Іран у співучасті в агресії проти нашої країни.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: