В Україні зросла кількість пожеж через використання генераторів – ДСНС

Читать на русском
В Україні фіксують збільшення кількості пожеж, пов'язаних із використанням резервних джерел електроживлення, зокрема генераторів.
Фото: РБК-Україна

В Україні фіксують збільшення кількості пожеж у приватному секторі, пов'язаних із використанням резервних джерел електроживлення, зокрема генераторів.

Такими даними поділився заступник начальника відділу профілактичної роботи Управління пожежної безпеки ДСНС Анатолій Шкарбута на брифінгу у медіацентрі Україна-Укрінформ.

Тарифи на електрику: скільки в середньому платять європейціНа інфографіці – скільки за електроенергію в середньому платять жителі країн Європи. Українці мають фактично найнижчий тариф.

За даними відомства, з початку 2024 року у житловому секторі сталося 8666 пожеж, у тому числі 5191 у житлових будинках та спорудах. Внаслідок інцидентів загинула 551 особа, ще 468 громадян отримали травми.

Сукупна матеріальна шкода, спричинена такими пожежами, складає понад 4 млрд грн.

«Маючи досвід блекаутів 2022 року, люди мають багато резервних джерел живлення: повербанки, зарядні станції, електрогенератори. Тому, коли вимикають електроенергію, кількість пожеж від цих джерел значно зростає», – заявив Шкарбута.

Чиновник підкреслив, що після тривалого простою резервні джерела живлення потребують профілактики та огляду. Крім того, у ДСНС нагадали, що при вимкненні електроенергії потрібно вимикати всі електроприлади. Вмикати їх краще після того, як відновиться подача світла.

Нагадаємо, 14 травня у різних регіонах, у тому числі й у Києві, почали застосовувати графіки відключень світла. У Міненерго попередили, що сьогодні ввечері також можливе відключення електроенергії по всій країні.

Раніше в Укренерго спрогнозували, скільки місяців можуть тривати відключення світла.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: