У Генштабі розповіли, скільки боїв відбулося за добу на Харківському напрямку

Читать на русском
У понеділок, 20 травня на Харківському напрямку загарбники втратили вже 26 осіб вбитими та пораненими і 15 одиниць озброєння та військової техніки.
Ілюстративне фотоarmyinform.com.ua

Російські окупаційні війська зменшили активність на Харківському напрямку - майже вдвічі зменшилася кількість боїв. При цьому, окупанти продовжують активні наступальні та штурмові дії на Куп’янському, Курахівському, Краматорському та Покровському напрямках.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

Загалом за добу відбулося 95 бойових зіткнень, противник завдав 5 ракетних (із застосуванням 6 ракет), 39 авіаційних ударів (скинув 40 КАБів) та 309 ударів дронами-камікадзе, також здійснив 2910 обстрілів позицій Сил оборони України із використанням різних типів озброєння.

ЗСУ таємно перекинули бригади під Харків перед російським наступом – Sky NewsУкраїна таємно перекинула військових до кордону в Харківській області у відповідь на підготовку росії до можливого нового наступу.

На Харківському напрямку кількість вчорашніх бойових зіткнень збільшилася до чотирьох. Окупанти здійснили 5 спроб прорвати оборону ЗСУ в районах Стариці, Липців і Вовчанська. Бої ще тривають у трьох локаціях.

«Починаючи з 10 травня і станом на цей час на Харківському напрямку російські загарбники вже втратили вбитими та пораненими 1974 особи в живій силі та 342 одиниці озброєння і військової техніки», - зазначили у Генштабі.

Як зазначається, 20 травня на Харківському напрямку загарбники втратили вже 26 осіб вбитими та пораненими і 15 одиниць озброєння та військової техніки.

На Куп’янському напрямку наразі тривають три бойових зіткнення, в районах Стельмахівки та Синьківки. Загалом цієї доби ворог вже 11 разів намагався прорвати тут українську оборону.

На Краматорському напрямку в другій половині дня ворог активізувався біля Часового Яру, провів три атаки. Також зараз триває бій неподалік Андріївки. Ситуація контрольована. Російські загарбники завдали ще одного авіаудару, цього разу по району Дружби.

На Покровському напрямку росіяни продовжують концентрувати зусилля – здійснили 32 спроби просунутись вперед. 24 атаки відбито, вісім - тривають. Ще пʼять авіаударів загарбники завдали по районах Новоолександрівки, Воздвиженки, Уманського, Карлівки та Єлизаветівки.

На Курахівському напрямку відбулося 11 ворожих атак, три з яких ще тривають. Ситуація контрольована.

При цьому, згідно з даними Генштабу, на інших напрямках ситуація без особливих змін.

Нагадаємо, станом на 20 травня ЗСУ контролюють Вовчанськ на 60%. При цьому ворог продовжує свої штурми, сподіваючись виштовхнути українських військових із міста.

Водночас, президент Володимир Зеленський заявив, що бійцям ЗСУ за тиждень вдалося зміцнити свої позиції на Харківщині. Також він повідомив, що Україна має перспективи для контрнаступу.

Раніше аналітики NYT спрогнозували, коли перевага росії на фронті почне зменшуватися.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: