Окупант не досягає свого завдання розтягнути наші сили на фронті – Зеленський

Читать на русском
ЗСУ за тиждень зміцнили позиції на Харківщині та ефективно протистоять ворогові під Часовим Яром. Росія не може досягти своєї цілі.
фото Володимир Зеленський/Telegram

Минулого тижня позиції українських військових на Харківщині зміцнилися. Армія рф не може досягти своєї цілі, через яку почала наступ на півночі Харківської області.

Про це заявив президент Володимир Зеленський у відеозверненні ввечері 19 травня.

Україна має перспективи для нового контрнаступу: президент назвав умовиПрезидент України Володимир Зеленський заявив про перспективи ЗСУ для контрнаступу після стабілізації фронту, однак коли це може відбутися – невідомо.

За його словами, він заслухав доповідь головкома – генерала Олександра Сирського якраз з передової, безпосередньо у бойових бригадах ЗСУ.

«Результати цих днів – усього тижня – ми маємо більш міцні позиції на Харківщині», – заявив Зеленський.

Він наголосив, що наші сили оборони досить ефективно знищують окупанта на Донецьких напрямках – зокрема, в районах міста Часів Яр.

«Власне, окупант не досягає свого завдання – розтягнути наші сили та цим послабити Україну на широкому фронті від Харківщини до Донеччини», – зазначив Зеленський.

Президент додав, що на особливу подяку заслужили: 57-а бригада, 82-а бригада ДШВ, 41-а бригада, спецпідрозділи ГУР «Кракен» та «Артан», підрозділи Нацгвардії, а також 225-й окремий штурмовий батальйон.

Нагадаємо, з 10 травня росіяни розпочали наступ на півночі Харківської області, ситуація загострилася. ЗСУ не дали ворогові суттєво просунутися та зайти до Вовчанська. Днями президент України повідомляв, що найглибша точка просування рф – 10 км, ситуацію вдалося взяти під контроль.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: